Articol

Adrian Hobjila: „Avem o solutie de a scoate romii din Centrul Vechi, reamenajam totul”

Adrian Hobjila, vicepresedinte USR Botosani, a prezentat un proiect in cadrul caruia a mentionat ca romii trebuie sa dispara din Centrul Vechi.

„Avem o soluție de a scoate romii din Centrul Vechi, reamenajăm totul. Oricât ne-ar costa, merită scoși romii din Centrul Vechi. Avem soluții. Prima dată trebuie curățenie și abia apoi poți face ceva acolo.

În cadrul acestui proiect am scăpat o expresie total nefericită și total nepotrivită, că înainte de a reface și a reamenaja Centrul Vechi, ar trebui să scoatem romi de acolo. Îmi cer și pe această cale scuze față de comunitatea romă.

În următoarele două, trei zile am primit tot felul de injurii, tot felul de epitete, rasist, xenofob, fascist. Am făcut o postare pe Facebook pe pagina personală, fără niciun cuvânt despre grup. Din tot ce am prezentat noi în proiectul de refacere a centrului vechi a fost extrasă numai partea asta total nefericită. Pentru a putea face curățenie și pentru a putea face ceva în centrul vechi, trebuie să scoatem comunitatea de romi de acolo. E jale. Acolo nu se mai circulă noaptea, nu se mai circulă ziua

În Botoșani e curentul ăsta ca atunci când vorbești de centrul vechi, toată lumea să spună romii din centrul vechi. Este vorba asta împământenită. Ca și cum ai spune steliștii din Ghencea, dinamoviștii din Ștefan cel Mare. A fost scăparea și greșeala mea pentru care, sincer, nu am căutat să îmi cer scuze. Nu sunt rasist, nu sunt homofob, nu sunt xenofob, nu sunt fascist. Efectiv a fost o scăpare. A început să se rostogolească un bulgăre”, a declarat Adrian Hobjila.

47 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail