Astazi incepe noua editie a scolii de vara a Ministerului Apararii Nationale

Potrivit unui comunicat de presa transmis marti de Ministerul Apararii Nationale, “Scoala de vara a Ministerului Apararii Nationale (MAPN)- editia a IV-a, urmeaza sa aiba loc intre 28-31 mai la Academia Navala “Mircea cel Batran”, din Constanta, scrie Agerpress.

La evenimentul organizat de Directia informare si relatii publice si de Statul Major al Apararii vor lua parte 65 de elevi si studenti din sistemul de invatamant militar.

“Scoala de vara reprezinta o oportunitate de promovare a excelentei in sistemul de invatamant militar, care le ofera participantilor posibilitatea de a realiza schimburi de experienta, de a-si imbunatati cunostintele fundamentale si abilitatile de leadership. Obiectivul acesteia se constituie in jurul dezvoltarii unor notiuni de baza in domeniul managementului militar si reprezinta un bun prilej de consolidare a cooperarii intre unitati si institutiile de invatamant militar”, se arata in comunicatul emis de catre MApN.

De-a lungul a patru zile, cei tineri vor avea prilejul de a face cunostinta cu problematica din domeniul de activitate al Forteor Navale Romane. Prin intermediul atelierelor creative si interactive, acestia vor descoperi tainele profesiei de scafandru, vor executa noduri marinaresti si lucarri de matelotaj. Militari din cadrul Regimentului 307 Infanterie Marina vor expune participantilor tehnici de supravietuire in mediu terestru-lagunar, precum si modalitati de procurare a hranei in natura si de hranire in conditii de campanie. Totodata, cei 65 de participanti vor avea prilejul de a vizita Portul Militar Constanta, Cetatea Enisala

Pe parcursul celor patru zile, tinerii se vor familiariza cu problematica domeniului de activitate al Forţelor Navale Române. În cadrul unor ateliere interactive vor descoperi tainele meseriei de scafandru, vor confecţiona noduri marinăreşti şi vor executa lucrări de matelotaj. Militarii Regimentului 307 Infanterie Marină le vor prezenta elevilor şi studenţilor, în pădurea Babadag şi pe Lacul Babadag, tehnici de supravieţuire în mediul terestru-lagunar, modalităţi de procurare al hranei din natură şi de hrănire în condiţii de campanie.

De asemenea, cei 65 de tineri vor vizita Portul Militar Constanţa, Cetatea Enisala, Muzeul Marinei Romane si Moscheia din Piata Ovidiu.

234 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail