Cristian Tudor Popescu compara PSD-ul cu Cernobilul. „Singurul lucru pe care poti sa-l faci este sa-i pui caciula asta de protectie peste reactor, care blocheaza in mare masura radiatia”

In cadrul unei emisiuni TV, Cristian Tudor Popescu a facut o comparatie intre Partidul Social Democrat si Cernobil, afirmand faptul ca PSD este un partid care nu evolueaza.

„PSD este un loc. Un loc. Am vazut un serial foarte bun, acum, se numeste Cernobil. Remarcabil, ca acuratete stiintifica, incercare de reconstituire cat mai exacta a ceea ce s-a intamplat acolo, si din punct de vedere stiintific, politic, uman, ce a fost… Prin urmare, va spun ca PSD este un Cernobil al politicii romanesti.

In 1945, in politica romaneasca s-a produs un accident nuclear ca acela de la Cernobil si, cum stiti, urmarile unui astfel de accident nu dispar vreme de ani si ani, zeci, mii de ani. Radiatia persista, remanenta, are niveluri foarte inalte in zona de excluziune, acolo, aproape de miez. Ei, la Cernobil, daca intri in zona respectiva, ori mori, ori te transformi intr-un mutant monstruos. Acelasi lucru inseamna PSD. Cand ajunge o fiinta umana in zona de radiatie a PSD-ului – care poate sa fie chiar si in afara PSD-ului, in apropierea lui, chiar in partid vezi aliatii de decenii ai PSD-ului, ca a tot avut tovarasi de drum, cum are si astazi – deci cand ajungi in zona de radiatie a PSD-ului, vei fi cu siguranta transformat. Acolo e un cofraj radioactiv, care te transforma intr-un mutant. Toti cei pe care ii vedeti acolo fac parte din aceeasi specie mutanta.

Unii sunt mai cu pretentii, se dau mai rafinati, altii sunt mai din topor, unii joaca un rol, altii altul, in esenta, toti sunt din aceeasi specie de mutanti si nu se schimba sub nicio forma. PSD este un partid care nu evolueaza, la fel ca radiatia de la Cernobil: ea este persistenta peste ani si ani.

Istoria, care are componenta ei haotica, a facut sa nu castige alegerile prezidentiale Adrian Nastase sau Victor Ponta. Daca le-ar fi castigat, am fi vazut mai devreme cu niste ani ce am vazut acum.

Pentru ca asta n-a fost creatia lui Dragnea.

Nu Dragnea a creat PSD-ul.

PSD-ul l-a creat pe Dragnea.

Si intotdeauna acest partid va produce astfel de mutanti. Este in natura lui interioara. Cofrajul asta in care toarna pe oricine vine acolo. Asta este PSD.

Deci, ce se intampla acum este absolut normal. Se reface imediat. Va reveni. Pana in toamna, o sa auzim discursurile aproape aceleasi ca pe vremea lui Dragnea. Acum e momentul asta de spoire pe fata, incearca sa camufleze, si-au pus niste masti: Bai, a fost atat de tare lovitura, incat nu putem sa spunem ca n-a fost. A-ncercat doamna Andronescu, care este asa, profesoara, intelectuala, si spunea doamna Andronescu: Si care e problema, suntem doar cu trei puncte in urma partidului de pe primul loc. A-ncercat. Ei, astilalti n-au mai incercat. Au luat-o: domnule, rezultatele referendumului trebuie sa le implementam, sa refacem relatiile cu socialistii, cu Uniunea Europeana… De ce? Pentru ca e momentul asta de deruta, de nauceala, nu stiu incotro s-o ia si atunci aleg solutii dintr-astea de camuflaj, in momentul acesta.

Gesturile lui Dancila, ale lui Paul Stanescu, ale PSD-ului, ale lui Tariceanu, ale lui Orban, Bogdan si asa mai departe, ale USR, toate gesturile pe care le vedem nu au finalitatea si cu atat mai putin scopul pe care il presupun. Toate au acelasi scop: sa adune ceva capital electoral.

Dl. Iohannis chiar crede ca o sa se intample asa ceva?! L-a propus ca sa se-ntample? Dintr-o vocatie pe care si-a gasit-o acum, foarte recent, de Papa…Dl. Iohannis, probabil influentat de Papa Francisc, a zis: domnule, va iau sub pulpana mea, sub aripa mea, cum a spus Papa: Cu totii impreuna! Si dl Iohannis, iluminat de prezenta parintelui Francisc, ce vrea el acum? Din preaplin sufletesc, vrea sa uneasca partidele.

Nu! Stie foarte bine ca PSD-ul il va contra, ceea ce a si facut – a reluat deja, nu mai asteptam pana in septembrie: „dublul standard”, „protocoalele secrete”, „romanii mandri in Europa”, tezele cunoscute…

Propune acordul acesta de ce? Pentru a-i pune in dificultate pe PSD-ALDE, care resping si asta aduce capital electoral la presedinte, iar PSD-ul si ei isi fac jocul pentru publicul pe care il mai au. In astfel de situatii, reactia este conservarea a ce mai ai.

Cernobilul e activ in continuare, nu s-a rezolvat nimic si nici nu se poate rezolva. Singurul lucru pe care poti sa-l faci este sa-i pui caciula asta de protectie peste reactor, care blocheaza in mare masura radiatia. La fel si PSD. PSD nu poate sa dispara din societatea romaneasca, pana la capat, dar, ca si Cernobilul poate fi ‘caciulat’ sa ramana un partid de pana in 15 la suta. Complet nu are cum sa dispara, pentru ca exista remanenta asta radioactiva national-socialist-ceausista, jegoasa. Exista in poporul roman.”, a afirmat Cristian Tudor Popescu in cadrul unei emisiuni TV.

344 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail