Articol

Dan Barna: „Alianta USR PLUS a spus constant ca va intra la guvernare doar dupa alegerile parlamentare”

Dan Barna, presedinte USR, a afirmat faptul ca alianta USR-PLUS nu va intra la guvernare.

„Voi merge mâine la încă o rundă de consultări la Palatul Cotroceni. Până la sfârșitul acestei zile voi avea o discuție cu liderii USR din teritoriu pentru a stabili condițiile în care am putea să acordăm un vot de învestitură unui cabinet de tranziție. Abia după indeplinirea lor vom putea vorbi despre noul guvern și celelalte obiective ce trebuie să se regăsească în mandatul său. Cele patru condiții sunt:

-Adoptarea legii privind alegerile pentru primari în două tururi – esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.

-Votarea inițiativei “Fără Penali în funcții publice” pentru care au semnat peste un milion de români.

-Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de Comisar European ce revine României.

-Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20 000 de infractori dintre care mulți au comis noi fapte de violență.

Alianța USR PLUS a spus constant că va intra la guvernare doar după alegerile parlamentare. Poziția noastră rămâne fermă: în actualul context politic orice formulă guvernamentală ar fi instabilă, incapabilă să facă reformele necesare și ar depinde de PSD care va deveni arbitrul oricărei strategii.

Putem însă să acordăm votul de învestitură unui cabinet care își asumă o durată de viață limitată pentru pregătirea alegerilor. Voi propune colegilor mei să cerem mâine la Cotroceni un calendar clar pentru anticipate.”, a transmis Dan Barna prin intermediul unei postari pe Facebook.

 

117 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail