Articol

Gazprom va aproviziona Ungaria cu gaze naturale in 2020, anunta Ministrul de Externe de la Budapesta


Peter Szijjarto, ministrul de externe al Ungariei, a declarat joi, in urma discutiilor purtate la Moscova cu directorul Gazprom, Alexei Miller,ca tara sa si-a asigurat necesarul de gaze pentru 2020, informeaza Agerpress.

„Astazi am semnat un acord cu directorul Gazprom care asigura ca grupul va aproviziona Ungaria cu gaze naturale anul urmator indiferent daca Rusia si Ucraina vor semna un nou acord de tranzit”, a declarat Peter Szijjarto.

Potrivit acestuia, este posibil sa apara o situatie in care Rusia sa inceteze sa mai livreze gaze naturale Europei via Ucraina. „De aceea trebuie sa ne pregatim pentru cel mai negativ scenariu atunci cand planificam aprovizionarea cu energie a tarii”, a declarat Szijjarto.

Ministrul ungar a adaugat ca Guvernul sau va miza pe o noua ruta de aprovizionare cu gaze, pe la sud, si ca Gazprom poarta discutii cu Serbia si Bulgaria despre posibilitatea ca pe viitor sa livreze gazele naturale prin conducta TurkStream. Szijjarto a promis ca incepand cu 2020 tata sa va realiza proiectele de infrastructura necesare pentru respectiva ruta de aprovizionare.

Conducta de gaze naturale TurkStream este in prezent construita in Marea Neagra, intre Turcia si Rusia. Prima linie a conductei are o capacitate totala de a livra 15,75 miliarde metri cubi anual, si urmeaza sa aprovizioneze piata din Turcia cu gaz rusesc. Cea de-a doua conducta are o capacitate similara si va aproviziona tarile Europei de Sud si Sud-Est.

In acest moment, decizia pe care trebuie sa o ia Gazprom se refera la posibilele rute pentru cea de-a doua ruta TurkStream, optiunile fiind Bulgaria sau Turcia.353 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail