Articol

Inteligenta artificiala poate prelua controlul asupra omenirii

Inteligenta artificiala poate prelua controlul asupra omenirii

Inteligenta artificiala este intr-o continua dezvoltare. Oamenii de stiinta sunt de parere ca intr-o zi inteligenta artificiala s-ar putea dezvolta incontrolabil si va duce pana la urma la preluarea controlului asupra omenirii. Daca se va intampla asta s-ar putea ajunge chiar si la eliminarea oamenilor de pe fata pamantului.

    Iata cum s-ar putea petrece asta

Pentru inceput trebuie sa prezicem evolutia mediului si sa anticipam care este rezultatul actiunilor noastre. Daca suntem mai constienti de ceea ce facem si daca stim care vor fi urmarile tuturor actiunilor noastre atunci ne-am implica mai mult in tot ce tine de aceasta dezvoltare.

Ultimele studii recente au demonstrat ca Universul este extrem de haotic si de aleator. Asta inseamna ca orice forma de inteligenta va ajunge la un moment dat intr-un stadiu in care nu se va mai putea dezvolta si nivelul ei de inteligenta nu va mai creste. In consecinta nu exista riscul ca inteligenta artificiala sa ajunga la un nivel in care sa poata depasi inteligenta umana. Deci nu avem motive reale de ingrijorare.

In prezent inteligenta artificiala este destul de limitata si se bazeaza pe indeplinirea unei sarcini bine definite asa cum ar fi conducerea unui automobil.

Daca in schimb aceasta inteligenta artificiala s-ar dezvolta prea mult ne-ar putea afecta mai mult decat ne dam seama. Chiar daca suntem intr-o continua dezvoltare trebuie sa avem grija ce ramura a tehnologiei dorim sa o imbunatatim. Trebuie sa avem totul cat mai bine controlat, nu trebuie sa ne scape nimic de sub control.

Cunostintele noastre sunt limitate cu privire la natura Universului dar si cu privire la puterea inteligentei artificiale. Din acest motiv este bine sa fim precauti si sa incercam sa tinem totul sub control, atat cat putem. Chiar daca acum nu realizam asta, dar inteligenta artificiala are un mare impact asupra noastra.  Acceseaza neydamn.eu daca doresti sa afli mai multe stiri din domeniul tehnologiei.

1064 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail