La Bucuresti a inceput cel mai mare exercitiu medical din istoria NATO

In Bucuresti, 300 de pompieri, medici, paramedici, asistenti si voluntari din 39 de state member NATO vor participa la simularea interventiei unui conflict militar.

Exercitiul ce poarta numele de Vigorous Warrior 19 va avea loc in perioada 8-12 aprilie, iar la acesta va participa Departamentul pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

„Co-organizat de Centrul de Excelenta al NATO pentru Medicina Militara, Statul Major al Apararii si Directia Medicala a Ministerului Apararii Nationale din Romania, exercitiul cuprinde simularea actiunilor cu 39 de natiuni si parteneri NATO, diverse componente aeriene, terestre si navale, precum si participarea a 10 organizatii civile. In noaptea dinspre 11 spre 12 aprilie, va fi organizat si un amplu exercitiu la metrou, statia Romana, menit sa testeze capabilitatile specifice misiunilor de cautare si localizare a victimelor, evaluarea functiilor vitale, imobilizarea acestora si evacuarea in afara zonei de risc, transportul si predarea in vederea acordarii asistentei medicale de urgenta. Pentru gestionarea acestui eveniment, cu peste 200 de victime implicate, vor fi alocate doua echipe de cautare-salvare, autospeciale de transport personal si victime multiple, un spital mobil, precum si un numar impresionant de echipaje de prim ajutor si terapie intensiva mobila. Totodata, in aceasta locatie, sunt dislocate spitale mobile de campanie care sa completeze resursele disponibile ale structurilor militarizate, precum si Caravana ‘Fii Pregatit’ unde pot fi simulate actiuni militare si de interventie in situatii de urgenta, prin intermediul sistemului de realitate virtuala.”, s-a transmis prin intermediul comunicatului IGSU.

236 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail