Medicii atentioneaza cu privire la reactiile adverse ale plantelor medicinale

Desi sunt considerate miraculoase pentru organismul uman, in urma unor studii s-a constatat faptul ca plantele medicinale au si nenumarate reactii adverse, motiv pentru care este indicat sa fim precauti atunci cand le consumam.

Medicii au vorbit despre reactiile adverse ale plantelor, pentru a trage un semnal de alarma si pentru a incuraja consumul cu moderatie.

Cu ce ne poate afecta musetelul?

„Fluidifica sangele si daca persoana respectiva ia un anticoagulant, evident ca va modifica nivelul de fluiditate a sangelui si se va trezi cu hemoragii nedorite. Si preparatele cu ginko biloba, ginseng, usturoi sau ghimbir pot interactiona cu medicatia anticoagulanta. In plus, ghimbirul si scortisoara, foarte folosite in curele de slabire, pot determina cresterea in marime a unui fibrom sau chist uterin, dar nu sunt singurele.”, a atentionat Dr. Catalina Cretu, medic apifitoterapeut.

„Extracte de salvie, de lemn dulce, de marar, de trifoi rosu, foarte folosite. In cazul in care persoana are o predispozitie spre chist, are antecedente de cancer mamar sau ovarian, ele sunt strict contraindicate.”, a completat Ruxandra Constantin, medic apifitoterapeut.

Produsele naturiste si efectele lor adverse

„Luat zilnic pe o perioada mai mare de 21 de zile, va da o stare de agitatie si atunci se da cu anumite intermitente. Asa cum poti sa dai sofranelul timp de 3 luni fara sa apara niciun fel de probleme.”, recomanda medical apifitoterapeut Catalina Cretu.

„Ceaiul verde interfereaza cu absorbtia calciului si a fierului, deci putem sa ne trezim cu o anemie, putem sa ne trezim cu o spasmofilie si in prima faza are efect tonic, dar el scade tensiunea arteriala si cei care au tensiunea mica se pot trezi chiar cu stari de lesin.”, atentioneaza Dr. Ruxandra Constantin.

567 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail