Mesajul Presedintelui Klaus Iohannis catre Asociatia Nationala Cultul Eroilor „Regina Maria”

Cu ocazia aniversarii a 100 de ani la la infiintarea Societatii „Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi”, Klaus Iohannis a adresat un mesaj Asociatiei Nationale Cultul Eroilor „Regina Maria”.

„Asociatia Nationala Cultul Eroilor “Regina Maria” este succesoarea si continuatoarea de drept a Societatii “Mormintele Eroilor Cazuti in Razboi”, de la a carei infiintare sarbatorim astazi o suta de ani.

De-a lungul acestui secol de activitate, membrii Asociatiei dumneavoastra au ramas permanent dedicati valorilor si simbolurilor noastre nationale si au depus toate eforturile pentru conservarea relicvelor de razboi, pentru ridicarea de monumente comemorative si pentru ingrijirea cimitirelor si mormintelor eroilor nostri. O alta componenta importanta a activitatii Asociatiei o reprezinta organizarea de actiuni educative in cadrul comunitatilor pentru a pastra vie memoria eroilor nostri, mai ales in randul tinerei generatii.

Este datoria noastra, a tuturor, sa ne amintim cu respect, recunostinta si admiratie de eroii cunoscuti sau anonimi ai natiunii noastre, pe a caror jertfa suprema s-a cladit independenta, suveranitatea si unitatea Romaniei. Institutiile statului au obligatia de a mentine treaza constiinta identitatii noastre nationale in randul tuturor romanilor.

Cu atat mai meritorie este activitatea dumneavoastra, cu cat se bazeaza in exclusivitate pe voluntariat si pe contributii benevole si donatii.

Membrii Asociatiei dumneavoastra sunt oameni responsabili, cu un pronuntat spirit civic si patriotic, care-si iubesc si respecta tara, istoria, traditiile si eroii.

Acum, la implinirea unui secol de existenta a Asociatiei Nationale Cultul Eroilor „Regina Maria”, ii felicit pe toti voluntarii care isi dedica timpul si contribuie la mentinerea cultului eroilor nostri si la ingrijirea mormintelor acestora si a operelor comemorative de razboi.

La multi ani!”, este mesajul transmis de Presedintele Klaus Iohannis.

47 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail