Norica Nicolai la RFI: Referendumul pe justitie nu poate fi validat

Potrivit europarlamentarului ALDE Norica Nicolai, prezenta intr-o emisiune RFI, referendumul din 26 mai nu poate fi validat, fiindca ar incalca deciziile Curtii Constitutionale.

Norica Nicolai a declarat ca “ALDE considera ca acest referendum este unul electoral, el antreneaza modificari legislative. Sunt doua decizii ale CCR care ne spun ca nu este de admis un referendum care va duce la modificarea Constitutiei, pentru că acolo Constituția si legile reglementeaza o altă procedura. Ramane la latitudinea fiecaruia sa prezinte si sa voteze cu DA sau NU la acest referendum”.

”Eu am incercat sa explic cat mai clar aceste intrebari, dar este decizia fiecaruia dintre cetateni daca suporta acest referendum sau nu. As fi asteptat ca cei care l-au promovat sa vorbeasca mai mult, insa nici ei nu o fac. Vad in societatea romaneasca un dublu mesaj. Unii spun prezentati-va la referendum, desi de pilda la referendumul de familie nu s-au prezentat. Cred ca este in continuare o lipsa de respect fata de institutiile fundamentale ale democratiei si referendumul este unul dintre ele. Daca il utilizam doar din ratiuni electorale, fara sa ii dam suportul pe care il are in Constitutie si pe care il merita, ca o forma democratica de consultare a populațtei, cred ca discreditam si această institutie, la fel ca si altele, care au cazut in derizoriu”, a precizat Norica Nicolai.

 

 

95 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail