O comisie de cercetare disciplinara interna va investiga cazul copilului cazut in fosa septica din comuna Braesti

Consiliul de Administratie al Inspectoratului Scolar Judetean Iasi a decis marti, 16 aprilie, infiintarea unei comisii de cercetare disciplinara interna, in urma incidentului fatal de la Scoala Profesionala Braesti, institutie in subordinea careia functioneaza gradinita unde un copil de trei ani a decedat dupa ce a cazut in fosa septica, se arata intr-un comunicat emis Agerpress.

Consiliul a decis si destituirea directorului Scolii Profesionale, anuntand ca are deja in lucru un proiect pentru modernizarea spatiilor sanitare:

„Mentionam ca Ministerul Educatiei Nationale are in lucru un proiect de Hotarare de Guvern pentru transferarea resurselor financiare necesare catre primarii, in vederea efectuarii lucrarilor de extindere/reabilitare/modernizare/dotare a 1.180 de scoli cu grup sanitar in curte”, se arata in comunicatul Ministerului Educatiei Nationale.

Context: Serviciul 112 a inregistrat luni un apel in care era anuntat accidentul unui copil, care cazuse in fosa Scolii Generale din Buda. Un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta a fost trimis, impreuna cu un echipaj de prim ajutor din orasul Targu Frumos. Dupa mai multe manevre de resuscitate, echipele de medici au constatat decesul copilului. Un dosar penal pentru ucidere din culpa a fost dechis de Politie.

204 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail