Pescarii comerciali din Delta Dunarii vor putea pescui legal mai mult in 2019

Practicantii pescuitului comercial din Delta vor avea permisiunea de a captura in mod legal cantitati mai mari, fara a fi sanctionati in situatia in care cor depasi capturile pe care le vor primi de la autoritati in 2019, urmand sa isi inceteze insa activitatea daca va fi depasita cota alocata pentru zona de pescuit, a anuntat prin Agerpress miercuri, Malin Musetescu, guvernatorul  Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii ( RBDD).

„Cota minima individuala nu poate acoperi intr-un an nici macar salariul minim si toti pescarii mi-au confirmat ca dintr-o tona si jumatate de peste nu poti sa traiesti. Pentru a nu duce acest fariseism la nesfarsit, am decis sa marim cota de la 1,5 tone de peste la 3,5 tone”, a afirmat Musetescu.

Potrvit acestuia, cota maxima, de 3,5 tone de pescar variaza in functie de zona de pescuit. Pentru anul in curs nu va impusa o cota maxima individuala.

„Lipsa cotei maxime nu inseamna ca va fi liber la devastarea fondului piscicol, pentru ca in fiecare zona este o cota generala. Daca se atinge cota maxima a zonei, oprim pescuitul in locul respectiv„, a adaugat Musetescu.

558 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail