Petre Daea, Ministru Agriculturii, a deschis dezbaterile asupra viitorului fermelor de familie din Romania

Primul evniment organizat de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la Bucuresti cu prilejul Presedentiei Romane a Consiliului UE a fost deschis marti, 12 martie, in perspectiva lansarii “Deceniului ONU privind Fermele Familiale (2019-2020), si a fost deschis de MInistrul Agriculturii, Petre Daea.

Evenimentul a adus laolalta numeroase personalitati, ambasadori ale statelor membre ale Uniunii, din tarile Balcanilor de Vest si din Vecinatatea Estica, precum si experti ai Comisiei Europene, ai Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene, FAO si din partea fermelor familiale.

Scopul intalnirii a vizat inlesnirea schimburilor de experienta si bune practici, dar si discutii constructive referitoare la provocarile cu care se confrunta fermele familiale pe teritoriul Europei.  

Salutăm inițiativa FAO privind Deceniul Fermelor de Familie, care își propune să ofere sprijin tehnic guvernelor privind susținerea și schimbul de bune practici, menținerea agriculturii familiale ca prioritate pe agenda internațională”, a declarat ministrul  Agriculturii in deschiderea evenimentului.

Ministrul a adaugat ca fermierii dispun de educatia necesara pentru a transforma sistemele alimentare pentru a fi capabile sa produca hrana necesara tuturor, meninant in tot acest timp biodiversitatea si durabilitatea mediiului. Ministrul a precizat ca fermierii au nevoie de facilitarea accesului la tehnologie, stiinta si invoare, pentru ca actiunile lor de antreprenoriat sa aiba succes, asigurand tranzitia de la o agricultura centrata pe subzistenta la o productie sustenabila si valorificabila in cadrul pietei.

207 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail