Articol

Sase mini-biblioteci in aer liber au fost inaugurate astazi in Parcul Sportiv “Iuliu Hatieganu” din Cluj-Napoca

Incepand de astazi, 19 aprilie, clujenii care vor trece prin Parcul Sportiv “Iuliu Hatieganu” vor avea ocazia de a se bucura de cele sase casute  cu carti inaugurate in cursul zilei.

Mini-bibliotecile se adreseaza publicului larg, care apreciaza cititul in aer liber, sau care doreste sa imprumute o carte pentru acasa. De asemenea, publicul este invitat sa contribuie la marirea stocului de carte al respectivelor mini-biblioteci. Proiectul este coordonat in parteneriat cu Biblioteca Judeteana “Octavian Goga” din Cluj, iar fiecare dintre cele sase mini-biblioteci va avea la raft cate 20 de volume selectate pentru gusturi diverse.

„Clujenii iubitori de sport si lectura in aer liber vor putea imbina cele doua activitati, care formeaza, impreuna, o echipa foarte buna. In parc au fost amplasate casutele cu carţi in zonele de joaca pentru copii, langa bancile de pe aleea principala si in zona foisoarelor. Cartile vor putea fi citite pe loc sau vor putea fi împrumutate acasa, conditia fiind ca ele sa fie aduse inapoi sau sa fie inlocuite cu alte carti. Oricine va dori sa doneze carti pentru aceste mini-biblioteci o va putea face lasandu-le in casutele din parc. Prin aceasta actiune, dorim sa incurajam lectura in aer liber, in spatiile publice, sa promovam o atitudine responsabila fata de bunurile folosite in comun si, totodata, sa incurajam schimbul de carti intre oameni”, a afirmat prorectorul Cristian Litan.

Acesta a adaugat ca Universitatea Babes-Bolyai ia in calcul suplimentarea numarului de cariti al mini-bibliotecilor in situatia in care proiectul-pilot se va dovedi un succes.

Aceasta initiativa este parte din seria evenimentelor organizate in cadrul Saptamanii Nationale a Bibliotecilor, aflata in desfasurare in perioada 15-19 aprilie.

410 views

Leave a reply

Your email address will not be published.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail