Se lanseaza Programul Prima Casa 2019

Ca urmare a primirii din partea Ministerului Finantelor Publice a acordului de distribuire pentru suma de 1,987 miliarde lei (din 2 miliarde lei alocati pentru 2019), Fondul National de Garantare a Creditelor pentu IMM-uri (FNGCIMM) anunta lansarea Programului Prima Casa 2019.

„Timp de 10 ani Programul Prima Casa a extins in mod natural accesul la creditare pentru persoanele tinere, cu varste pana la 35 de ani, oferindu-le sansa de a achizitiona o locuinta. Eficienta si notorietatea programului se bazeaza pe parteneriatul construit intre statul roman, ca initiator, FNGCIMM, bancile finantatoare si beneficiari, care au privit cu responsabilitate oportunitatea unica de a accesa un credit imobiliar in conditii foarte avantajoase, cu un avans de minimum 5% si cu costuri totale de finantare plafonate.

Pana la finele anului 2018, FNGCIMM a acordat peste 260.000 de garantii si promisiuni de garantare pentru achizitionarea sau constructia de locuinte pe intreg teritoriul Romaniei. Suntem pregatiti de lansarea etapei corespunzatoare celui de-al unsprezecelea an al programului cu procese operationale imbunatatite, cu tehnologii noi, cu parametri ce se situeaza in tendintele actuale din sectorul financiar.” A declarat Gheorghe Lapadat, Director General al FNGCIMM.

Programul din 2019 se va derula prin intermediul a 15 banci ce vor acorda finantare. Acestea sunt: BRD-GSG, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING Bank, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Romaneasca, Unicredit Bank, Garanti Bank, First Bank, Marfin Bank, Credit Agricole, Leumi Bank si Intesa Sanpaolo Bank.

Plafonul total al garantiilor ce vor putea fi emise in anul curent, 2019, potrivit art.1 alin. (3) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 60/2009, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 368/2009, cu modificarile si completarile ulterioare, este in cuantum de 2 miliarde lei si a fost aprobat prin Hotararea de Guvern nr.93/2019.

309 views

Leave a reply

Your email address will not be published.

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail