Sorina Pintea a participat la Health Forumul ce va avea ca tema „Focus pe preventie. De la politici de sanatate pentru preventie, la practica”

Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, a participat la forumul ce a avut ca principala tema de discutie preventia, discutand si despre vaccinare si pro – obligativitate.

„Am lansat o provocare partidelor politice, dar si presedintelui pentru a semna un Pact pentru Sanatate pentru ca in acest domeniu nu trebuie sa existe culoare politica. Sanatatea este a noastra, a tuturor. Nu putem sa ne permitem Planuri de preventie ca cel lansat in 2016, ma refer la Planul National de Cancer care a ramas la stadiul de poveste pentru ca nu a fost finantat. Cu povesti nu putem trata pacientii. Am discutat saptamana trecuta cand am prezidat Reuniunea formala a ministrilor Sanatatii din UE cu ministrul german care a propus masuri dure pentru cei care refuza vaccinarea pentru ca rata de vaccinare a scazut si in aceasta tara. Este nevoie de masuri concrete in aceste cazuri”, a declarat Sorina Pintea in cadrul evenimentului.

250 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail