Sorina Pintea: ‘In maxim doi ani, posturile vacante se vor ocupa’

Ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, a declarat in cursul zilei de vineri ca posturile vacante urmeaza sa fie acoperite in cel mult doi ani, cu medici specializati in medicina de urgenta. Declaratiile au fost facute la Zalau, in timpul unei delegatii oficiale.

Intrebata fiind despre masurile pe care Ministerul Sanatatii le poate lua pentru ameliorarea crizei provocate de exodul medicilor, Sorina Pintea a raspuns:

“Este o problema, este o problema la Zalau, este o problema in Ploiesti, este o problema în Tulcea. Ce a tinut de Ministerul Sanatatii noi am inceput sa facem, adica am majorat numărul de locuri scoase la rezidentiat pe specialitatea Urgente, medicina de urgenta. Anul trecut, din suplimentarile aprobate de catre Guvern, cele 300 de locuri in plus, o parte s-au dus catre medicina de familie si o parte catre medicina de urgenta. Asteptam sa se termine rezidentiatul pentru ca, am declarat in nenumarate randuri, la un moment dat am făcut medici pentru alte tari, nu pentru Romania. Deci, pana atunci, completăm cu medici de familie care au competente in acest domeniu, urmand să avem in maxim doi ani de zile medici care vor acoperi posturile vacante din spitale, cu specialitatea medicina de urgenta”.

 

184 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail