Viorica Dancila: Banii alocati Romaniei de catre Uniunea Europeana din fondul de solidaritate sunt destinati zonelor calamitate din Nord-Estul tarii

Prim ministrul Viorica Dancila a facut miercuri declaratii pe marginea sumei de 8,1 milioane de euro alocati de Uniunea Europeana pentru pagube provocate de calamitati, anuntand ca suma va fi folosita pentru regiunea de Nord-Est a Romaniei, exprimandu-si pe aceasta cale speranta ca banii vor fi primiti intr-o singura transa.

“Este foarte important ca s-a aprobat acest fond de solidaritate. Dupa cum stiti, am avut anul trecut inundatii, am avut seceta, am avut calamitati si Guvernul Romaniei a facut aceasta solicitare pe baza documentelor depuse de catre unitatile administrativ-teritoriale. Eu, in primul rand, apreciez faptul ca unitatile administrativ-teritoriale si-au facut datoria si au solicitat fonduri pentru a indrepta efectele calamitatilor din localitatile lor”, a declarat Viorica Dancila, aflata intr-o vizita in judetul Prahova.

Prim-ministrul a adaugat ca guvernul a apelat deja la bani din fondul de rezerva in acest scop:

“Am considerat ca nu putem astepta foarte mult timp, oamenii au nevoie de ajutor imediat, au nevoie de sprijinul Guvernului. Consider ca alocarea fondului de solidaritate este rezultatul unei cooperari foarte bune, al muncii sustinute intre Guvernul Romaniei si OAT-uri si ne bucuram de acesti 8,1 milioane de euro”, a subliniat Viorica Dancila.

269 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail