Articol

Ce sunt OIREP-urile si cum te ajuta sa respecti legislatia in vigoare?

In calitate de persoana juridica trebuie sa respecti toate normele in vigoare impuse de autoritati pentru a-ti putea desfasura activitatea in parametri optimi. De exemplu, daca te ocupi de productie sau daca aduci obiecte din strainatate, cu scopul de a le vinde, trebuie sa te asiguri ca in fiecare an gestionezi o cantitate similara de deseuri. In caz contrar, risti sa-ti fie aplicate sanctiuni costisitoare.

O solutie optima si eficienta pe care o ai la dispozitie in acest sens este sa colaborezi cu un OIREP, adica o organizatie care iti poate prelua responsabilitatea in ceea ce priveste gestionarea deseurilor, dar si partea de raportare de mediu. De exemplu, reciclare ambalaje Ecologic 3R iti vine in ajutor atunci cand nu ai suficient timp la dispozitie pentru a te ocupa de gestionarea deseurilor.

Reciclare ambalaje Ecologic 3R – cum trebuie sa gestionezi deseurile?

Pentru inceput, trebuie sa ai in vedere faptul ca potrivit legii, ai obligatia ca anual sa gestionezi si sa trimiti spre valorificare o cantitate de deseuri egala cu cea pe care o introduci pe piata din Romania. Aceasta este solutia pe care autoritatile au gasit-o pentru a reduce din deseuri, dar si pentru a incuraja procesul de reciclare. In loc sa te ocupi singur de acest detaliu, iti poti transfera intreaga responsabilitate spre un OIREP – este vorba despre o organizatie care iti vine in ajutor, avand capacitatea de a actiona in numele tau cu ajutorul unei procuri legalizate.

Raportare – ce tipuri de documente trebuie sa oferi autoritatilor?

In ceea ce priveste partea de raportare de mediu, trebuie sa ai in vedere faptul ca in mod constant trebuie sa trimiti catre Autoritatea Nationala de Mediu documente din care sa reiasa foarte clar cantitatea de plastice, sticla sau cauciucuri pe care o introduci pe piata. Ulterior, autoritatile trimit si ele, la randul lor date catre Uniunea Europeana. In functie de aceste informatii se stabileste daca Romania atinge normele impuse la nivel European sau nu si daca primeste in continuarea fonduri nerambursabile, care sa fie folosite pentru reciclare si valorificarea deseurilor.

Rapoartele trebuie trimise catre Agentia Nationala de Mediu anual sau trimestrial, iar expertii din cadrul unui OIREP sunt intotdeauna la curent cu termenele limita pe care trebuie sa le respecte.

Responsabilitate de mediu

In functie de actiunile fiecarui individ in parte, resursele naturale pot fi protejate foarte bine sau, dimpotriva, pot fi consumate inainte de vreme. In calitate de manager al unei companii, trebuie sa te gandesti la partea de gestionare a deseurilor si din punct de vedere a imbunatatirii calitatii aerului si apei. Este foarte important sa ai grija la modul in care manageriezi deseurile, pentru a putea contribui activ la reducerea poluarii, dar si la crearea unui spatiu sigur in care sa putem trai cu totii.

Expertii Ecologic3rambalaje.ro iti sunt mereu la dispozitie atunci cand ai nevoie de ajutor in privinta gestionarii deseurilor, dar si in privinta raportarii. De exemplu, daca nu trimiti catre Agentia Nationala de Mediu un singur raport de mediu, cel mai probabil vei incasa o amenda considerabila, asa ca cel mai bine este sa eviti acest lucru si sa colaborezi cu specialisti bine pregatiti in domeniu!

Date de contact:

E-mail: office@ecologic3rambalaje.ro

contact@ecologic3rambalaje.ro

Telefon: 0239 680 500

 

659 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail