Articol

Opteaza pentru erbicidul potrivit. Afla cum il alegi pe cel mai bun

Cele mai importante cereale cultivate pe intreg globul sunt porumbul, graul si orezul. Porumbul ocupa locul al treilea ca importanta, iar acest lucru se datoreaza capacitatii sale de productie, aceasta fiind cu aproximativ 50% mai ridicata fata de celelalte cereale.

De asemenea, prezinta o buna plasticitate ecologica, are un coeficient mare de a se inmulti, valorifica atat ingrasamintele minerale, cat si pe cele organice, dar si apa de irigatie. Posibilitatile prin care se poate valorifica aceasta cereala sunt multiple. Porumbul are nu mai putin de 500 de utilizari in diferite industrii. Asa ca, indiferent ca ai in propria gradina plantat porum sau ingrijesti o astfel de cultura in camp, este important sa folosesti un erbicid de calitate, special conceput pentru aceasta cereala. Alegerea optima o reprezinta cunoscutul, erbicid merlin iar recolta va fi pe masura.

Alege erbicidul potrivit pentru culturile de porumb

Este foarte important sa utilizezi un erbicid special destinat fiecarui tip de cultura. Asa ca, porumbul fiind o cereala cu o importanta valoare economica, cat si o sursa importanta de vitamine si minerale, este recomandat sa alegi un erbicid eficient, adaptat acestei culturi.

Acest tip de erbicid, merlin, este unul sistemic si este utilizat pentru combaterea buruienilor monocotiledonate si cotiledonate anuale si perene localizate in cultura de porumb.

Acesta, odata aplicat, are capacitatea de a fi absorbit rapid atat prin radacini, cat si prin frunze si este translocat in intreaga planta.

Un aspect deosebit de important pe care il prezinta erbicidul Merlin Flexx, este acela ca are capacitatea de a se reactiva in timpul primelor ploi, in contextul in care acestea vin dupa o perioada de seceta.

In aceasta maniera, potentialele buruieni ce-ar putea aparea sunt distruse, iar reaplicarea erbicidului nu mai prezinta o necesitate, timp de 6-8 saptamani de la prima utilizare. Este mobil printre straturile solului si nu se degradeaza usor din cauza radiatiilor solare.

De asemenea, acest tip de erbicid poate fi aplicat  indiferent de tipul solului, este compatibil cu hibrizii de porumb abia cultivati, insa se poate utiliza si in cazul porumbului boabe, cat si cel siloz.

Acesta poate fi aplicat atat preemergent, imediat dupa semanare, umiditatea contribuind la potentarea beneficiilor acestuia, dar poate fi utilizat si postemergent timpuriu, atunci cand buruienile prezinta 2-3 frunze.

Primavara se poate utiliza pe toata suprafata doar un singur tratament. Ca si in cazul celorlalte erbicide, si acesta erbicid merlin trebuie utilizat respectand doza recomandata, cea maxima de Isoxaflutol (substanta activa) fiind de 100 g/ha pe tratament si sezon.

Asadar, pentru a avea o cultura de porumb care sa-ti aduca doar satisfactii, folosirea erbicidului Pantera Flexx, poate reprezenta cheia succesului. Este disponibil in varianta de 1 L, pretul acestuia fiind de 526,00 de lei.

Achizitioneaza-l si beneficiaza de toate avantajele!

Descopera toate ofertele care te intereseaza

„Regal Fermierul” este o companie tanara, care ofera clientilor doar produse de inalta calitate! Indiferent daca vrei sa alegi seminte pentru un anumit sortiment de fructe sau legume, unelte sau chiar utilaje agricole, aici esti in locul potrivit.

Specialistii de la regalfermierul.ro te pot ajuta cu toate informatiile de care ai nevoie cu privire la produsele oferite. Aici gasesti atat erbicide, cat si plasa de umbrire, folii mulci, seminte etc. Daca iti doresti propria sera, ai aici si toate produsele pentru construirea acesteia.

Asa ca, daca te-am convins si vrei mai multe detalii, poti apela cu incredere la numerele de telefon afisate pe site!

 

1129 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail