A fost scris textul motiunii de cenzura impotriva Guvernului

Miercuri, va fi prezentata motiunea de cenzura a carui text a fost finalizat. Motiunea va fi votata de UDMR, PNL, PMP si USR.

Textul motiunii de cenzura este:

„MOTIUNE DE CENZURA

Guvernul Dancila trebuie demis!

Fara OUG-uri, fara parole de acces si fara cozi la vot!

Domnule Presedinte al Senatului,

Domnule Presedinte al Camerei Deputatilor,

Doamnelor si domnilor senatori si deputati,

Doamna Prim-ministru,

Doamnelor si domnilor ministri,

Duminica, 26 mai 2019, romanii au votat intr-un mod covarsitor cea mai legitima motiune de cenzura impotriva celei mai toxice guvernari din ultimii 30 de ani! In 26 mai, romanii au spus un DA categoric pentru o Romanie normala si un NU categoric discursului si actiunilor anti-europene si anti-justitie ale PSD! Sanctiunea impotriva PSD si impotriva Guvernului vine direct de la cetateni, care au spus raspicat ca nu mai vor un guvern incapabil sa duca tara spre bine si care are o singura prioritate fatisa – atacurile permanente la adresa justitiei.

In doi ani si jumatate, PSD si ALDE au dezbinat o tara intreaga, au distrus rolul institutiilor fundamentale, au mutilat legi importante, au compromis sansa de a moderniza tara si au atentat constant la bazele democratiei romanesti si ale statului de drept! In 26 mai 2019, PSD a reusit sa ne uneasca pe toti, pe cei de acasa si din strainatate, ca sa ne salvam tara din mainile PSD si am reusit!

Doamna Prim-ministru,

Rolul dumneavoastra s-a incheiat! Nu mai aveti niciun motiv si niciun rost sa mai ramaneti prim-ministru. Puteti pleca linistita acasa, pentru ca cetatenii romani v-au luat un bilet doar dus. Plecati, dar nu inainte sa raspundeti politic pentru atentatul la drepturile fundamentale pe care, impreuna cu Teodor Melescanu si Carmen Dan, l-ati condus impotriva a milioane de romani din diaspora. Actiunile dumneavoastra din ziua votului nu trebuie sa atraga doar raspunderea politica, adica demiterea din functia de prim-ministru, ci si raspunderea legala! V-am avertizat de mai multe ori ca, indiferent cine va preseaza si va impinge la actiuni ilegale si anti-nationale, cea care va raspunde legal sunteti dumneavoastra. Atata vreme cat cetateanul de rand raspunde in fata legii, fara privilegii si discriminari, si dumneavoastra trebuie sa dati socoteala pentru fapte premeditate prin care ati blocat exercitarea unor drepturi fundamentale ale cetatenilor romani. Daca nu ati putut sa-i gazati ca la Bucuresti, in 10 august, pe romanii care nu vor o tara condusa de incompetenti si de corupti, atunci v-ati gandit sa-i umiliti si sa-i batjocoriti, tinandu-i la cozi interminabile, pentru ca intr-un final sa nu mai poata vota. Recunoasteti astazi, in fata romanilor, care ar fi fost pentru PSD rezultatul alegerilor din 26 mai daca toti romanii din diaspora ar fi putut sa voteze!

Din pacate, nu va dezminteti si, in loc sa va dati demisia si sa va cereti scuze romanilor pentru atentatul la democratie pe care l-ati dirijat, ati considerat de cuviinta sa sfidati pe toata lumea si sa-l numiti in Guvern pe Titus Corlatean, cel care si-a batut joc de cetatenii romani si care i-a impiedicat sa voteze in anul 2014!

Ati folosit institutiile statului roman impotriva propriilor cetateni, mai ales impotriva celor care au spus cu voce tare ca s-au saturat de PSD si de incompetentii care conduc tara. ”Duba de Topoloveni”, ”Parola de Targoviste” sau „Nimicul de Suceava” sunt marci inregistrate oficial ale PSD si ele sunt expresia modului in care voi va raportati de 30 de ani la cetatenii romani. Degeaba PSD si-a schimbat blana de mai multe ori, din FSN in PDSR, PSDR sau PSD, pentru ca nu ati renuntat niciun moment la mentalitatile si naravurile de dinainte de 1989. Nu stiti sa guvernati decat prin amenintari, santaj, violente si teroare, iar contraperformantele guvernarii sunt ascunse in spatele minciunilor, manipularilor si falsificarii realitatii.

Ati destabilizat intreaga arhitectura constitutionala a statului roman, prin destructurarea sistematica a institutiilor constitutionale, prin slabirea sistemului de checks and balances, prin subordonare politica pe baza de numiri de incompetenti si servili. Mai mult, ati incercat sa destabilizati si subordonati justitia romana pentru a va salva membrii corupti si clientela politica, fara a tine cont de faptul ca victimele colaterale au fost cetatenii romani care s-au trezit intr-un paradis al infractorilor.

Doamnelor si domnilor,

Guvernul PSD-ALDE trebuie demis imediat, pentru ca vom sta in continuare cu sufletul la gura, ori de cate ori este sedinta de guvern, iar pe ordinea de zi vor aparea, de nicaieri, noi ordonante de urgenta toxice. Nimeni nu mai are incredere in PSD si ALDE ca nu vor relua atacul la sistemul judiciar si la adresa legislatiei penale. Poate ca PSD se simte eliberat de Liviu Dragnea, insa noua conducere a partidului-stat este sustinuta si inconjurata de acelasi grup numeros de insi cu probleme grave in justitie, care-si freaca mainile de nerabdare si abia asteapta sa scrie ordonante de urgenta in favoarea coruptilor. Cum sa mai aiba cineva incredere intr-un prim-ministru sustinut de PSD-ALDE, atata vreme cat sase milioane si jumatate de romani au raspuns cu un DA hotarat la referendum, iar voi va faceti ca nu vedeti si nu intelegeti! Romanii v-au spus cu subiect si predicat ca tara nu vrea amnistie si gratiere pentru corupti si v-au interzis categoric sa mai dati ordonante de urgenta care sa distruga si ceea ce a mai ramas din sistemul de justitie din tara. Trebuie sa plecati pentru ca exista riscul major sa nu tineti cont de votul exprimat de romani la referendum in chestiunile care privesc justitia, asa cum nu ati dat doi bani pe opiniile si recomandarile venite de la Comisia de la Venetia, de la Comisia Europeana si Parlamentul European, de la partenerii nostri internationali, atunci cand ati dat ordonante de urgenta care au afectat grav sistemul judiciar. Stim ca v-ati propus sa izolati Romania si s-o scoateti, bucata cu bucata, din Uniunea Europeana, insa cetatenii v-au oprit la timp si v-au spus sa mergeti acasa!

Doamnelor si domnilor,

Aceasta guvernare PSD-ALDE a transformat Radioul si Televiziunea publice in oficine ale propagandei de partid si de stat, unde pana si emisiunile despre agricultura devenisera platforme de preamarire pentru Liviu Dragnea. Jurnalisti ai radioului platit din impozitele cetatenilor au devenit DJ-i la mitingurile PSD, in timp ce colegi ai lor erau scosi fortat de pe post.

Domnilor guvernanti, ati facut din institutiile media nu slujitori ai poporului, ci slugile dumneavoastra personale, ati folosit banii publici ca sa va platiti laudatori in prime-time la televizor si ca sa inchideti nu doar vocile opozitiei, ci si vocea libertatii si a ratiunii.

Doamnelor si domnilor,

Guvernul PSD-ALDE trebuie demis de urgenta si pentru abuzul de incredere de care a dat dovada semnand, pe banda rulanta, ordonante de urgenta profund neconstitutionale, care fac rau intereselor economice si sociale ale romanilor.

PSD si-a consemnat in propria istorie autoratul unor ordonante toxice, precum Ordonanta 7/2019, care a creat haos total in sistemul judiciar si care a generat premisele unei amnistii mascate, in ciuda avertismentelor repetate ale Comisiei de la Venetia! Tot la presiunile unor persoane din PSD, acest Guvern si-a pus semnatura pe Ordonanta 90/2018, ordonanta care a pus pe picioare Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, adica ghilotina pentru magistratii care nu saluta aplecati in fata liderilor PSD.

Acest Guvern este autorul Ordonantei de urgenta 114/2018, care a lovit la temelia sistemului energetic, care a compromis investitiile in sectorul comunicatiilor si care a scumpit creditele pentru tinerii care voiau sa-si cumpere o locuinta. Printr-o singura ordonanta ati scumpit si mai tare viata romanilor, care sunt nevoiti sa plateasca facturi mai mari la curent electric, la telefonie sau televiziune prin cablu. Printr-o singura ordonanta ati pus Romania pe picior de razboi cu Comisia Europeana, ati vulnerabilizat securitatea aprovizionarii cu gaze naturale, ati distrus productia de carbune si ati impins Romania sa devina importator net de energie electrica.

Desi a existat un precedent pozitiv in anul 2015, cand, cu sustinerea tuturor partidelor parlamentare, s-a dezbatut si adoptat pachetul de legi privitor la diferite tipuri de alegeri, ati preferat sa reglementati de pe o zi pe alta, prin ordonanta de urgenta a guvernului, schimbarea modului de alegere a presedintilor de consilii judetene. Ati evitat dezbaterea parlamentara pe un proiect asa de important cum este cel referitor la alegerile locale.

Tot prin ordonanta ati decis ca pensiile sa nu creasca de la 1 ianuarie, ci de la 1 septembrie, desi va laudati ca o sa aveti excedent la fondul de pensii. Daca aveti bani mai multi, de ce v-ati impotrivit sa majorati pensiile, asa cum prevede legea, de la 1 ianuarie? Tot acest Guvern a dat si Ordonanta 9/2019, ca sa intarzie cu o luna, de la 1 martie la 1 aprilie, majorarea alocatiilor de stat pentru copii. Degeaba tot faceti declaratii in care spuneti ca Parlamentul trebuie sa legifereze, pentru ca prin abuzul de ordonante de urgenta, Guvernul PSD-ALDE a facut din Parlamentul Romaniei o simpla anexa a Guvernului.

Doamnelor si domnilor,

Am ajuns sa ne temem de consecintele oricarui act normativ pe care il adopta acest Guvern. Agenda publica din Romania a fost acaparata in ultimii doi ani si jumatate de problemele pe care le au cu legea unii indivizi din PSD! A sosit momentul ca agenda institutiilor publice din Romania – Parlament, Guvern, administratie centrala – sa fie ocupata cu adevaratele probleme ale tarii noastre: dezvoltarea tuturor regiunilor tarii, modernizarea tuturor serviciilor publice si o prosperitate reala pentru toti!

Romania continua sa piarda oportunitati in fiecare zi petrecuta cu Guvernul PSD-ALDE la Palatul Victoria: pierdem sansa de a ne dezvolta pe seama fondurilor europene gratuite; pierdem oportunitatea de a profita de cresterea economica si de a dirija surplusul economic pentru a construi infrastructura de transporturi, spitale regionale si scoli moderne; pierdem credibilitate in afara tarii, in fata partenerilor nostri; pierdem sansa de a ne pastra tinerii in tara!

Si ca sa se puna capac tuturor: zilele trecute, la cimitirul din Valea Uzului, s-a repetat, din pacate, dupa aproape aceeasi regie ca la 10 august 2018, cu multi actori identici, filmul pus in scena in subsolurile unor institutii controlate de catre Guvern. Desi executivul avea cunostinta, de mai bine de o luna, de actiunile cu caracter ilegal constatate inclusiv de unele institutii ale Statului Roman prin Inspectoratul de Stat in Constructii, Ministerul Culturii si Identitatii Nationale, Ministerul Apararii Nationale si Prefectura Bacau, nu a facut nimic pentru un dialog absolut necesar si masuri adecvate, prompte solutionarii diferendului si a preferat o mascarada de prezenta la fata locului a fortelor de ordine in ziua de 6 iunie 2019. Solutiile v-au stat la indemana, nu numai ca nu le-ati implementat, dar ati creat haos si neincredere in institutiile statale!

Doamnelor si domnilor,

Avem obligatia sa demitem Guvernul PSD-ALDE pentru a da sansa Romaniei sa intre in normalitate! Cetatenii ne-au spus categoric ca doresc o tara normala! Orice vot de sustinere pentru PSD sau ALDE este un vot impotriva vointei exprimata de romani in 26 mai! Orice vot pentru motiunea de cenzura este un vot pentru o sansa acordata Romaniei!

Romania are nevoie urgenta de un Guvern cu o viziune pro-europeana, cu maximum 15 ministere, nu cu 27, orientat catre prioritatile de dezvoltare ale tarii: educatia, sanatatea, investitiile publice si atragerea fondurilor europene! Viitorul Guvern are obligatia sa-si dea tot concursul pentru implementarea unui sistem de vot modern si actual care sa permita in mod efectiv fiecarui cetatean roman aflat in strainatate sa voteze.

Votati pentru aceasta motiune, pentru ca votul romanilor nu poate fi ignorat de niciun politician din Romania! Haideti ca de maine sa incepem schimbarea in bine, sa incepem sa construim, pentru ca tara are nevoie de un guvern competent si de multa munca in interesul tuturor!”

 

1066 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail