Au fost retrase toate avioanele Boeing 737 MAX 8 si Max 9 din SUA

Dupa ce au fost retrase toate aeronavele Boeing 737 MAX 8 si MAX 9 din Europa si Asia, a venit si randul Statelor Unite ale Americii sa ia aceleasi masuri.

Donald Trump a emis un ordin prezidential pentru retragerea acestor avioane, dupa tragicele accidente ce au avut loc in decursul a 6 luni.

„In acest moment nu stim cauza accidentului Ethiopian Air. Iar o singura intamplare nu creeaza o tendinta. Pana acum, pentru acest tip de avion nu sunt dovezi ca ar fi fost lucruri ciudate sau anomalii care sa sugereze ca nu ar trebui sa zboare”, a declarat Barry Valentine, fost director interimar FAA.

„Sunt dovezi ca exista o problema: doua accidente tragice in care au murit in jur de 350 de oameni. Chiar Boeing recunoaste ca exista o problema. Au spus ca vor veni cu un set de schimbari de software pentru a o corecta. Cred ca este absolut absurd ca Administratia Federala pentru Aviatie (FAA) nu retine la sol avioanele. Pilotii americani au raportat dinaintea acestui ultim incident. Totul este despre profituri. FAA trebuie sa-si dea seama ca lucreaza pentru cetateni si sa aiba grija de siguranta lor, nu de industria aeronautica”, a mentionat John Samuelsen, presedinte sindical din transporturi.

„Aceste avioane sunt accidente care asteapta sa se intample, pana vom avea asigurari ca pilotii au fost instruiti sau ca problemele cu avionul au fost rezolvate”, spune Richard Blumenthal, senator SUA.

438 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail