Cea mai scumpa piata imobiliara din lume este si in 2019 cea din Hong Kong. Costul unei locuinte obisnuite este de 1,2 milioane de dolari

Orasul Hong Kong ramane si in 2019 locul cu cea mai scumpa piata imobiliara din lume, unde pretul mediu oferit pentru o casa obisnuita ajunge la 1,2 milioane de dolari, in vreme ce pentru segmentul de varf pretul mediu este de 6, 9 milione de dolari, se arata intr-un raport al firmei de consultanta imobiliara CBRE Group Inc., in urma analizei a 35 orase de pe mapamond.

Potrivit raportului CBRE publicat de Bloomberg, pretul unei locuinte obinuite costa in medie 1,235 milioane de dolari, cifra care pastraza orasul pe prima pozitie in topul celor mai scumpe piete imobiliare la nivel global. Podiumul este completat de Singapore ( 874.372 dolari) si Shanghai ( 772. 555 dolari). Raportul CBRE adauga precizarea ca toate aceste orase au luat masuri pentru a tine sub control explozia preturilor.

Este important de remarcat ca primele cinci pozitii ale topului CBRE sunt ocupate de orase din Asia. Raportul mentioneaza ca in cursul anului 2018 numai 17.790 de constructii de locuinte au fost ridicate in Hong Kong, a carui populatie a atins un numar de 7,4 milioane de locuitori. Suprafata orasului Hog Kong este de 1.106 km².

1280 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail