In Ianuarie 2019 a crescut productia de carne de pasare

Conform Institutului National de Statistica (INSSE), in luna Ianuarie a.c, a crescut semnificativ numarul sacrificarilor la pasari si a scazut la porcine, bovine, caprine si ovine, in comparatie cu luna decembrie a anului 2018.

Daca ar fi sa comparam aceste aspecte cu luna ianuarie a anului precedent, se pare ca numarul sacrificarilor a crescut la ovine, pasari, caprine si bovine, scazand la porcine, iar greutatea in carcasa a crescut la pasari si la bovine si a scazut la porcine, ovine si caprine.

Ce reprezinta termenul de carcasa?

„Carcasa” la bovine inseamna greutatea corpului animalului sacrificat, intreg, dupa ce i-a fost indepartata pielea, sangele si toate organele intrene, fara cap, coada, uger, picioare si grasime renala. In cazul porcinelor, greutatea in carcasa este cea a corpului animalului, intreg sau impartit in doua parti egale, fara organe interne, copite, par, limba si diafragma.

In cazul pasarilor, greutatea in carcasa reprezinta greutatea animalului sacrificat fara fulgi, puf, organe interne, cap, gat si gheare, dupa sangerare. La ovine si caprine aceasta greutate se masoara dupa sacrificare, sangerare, indepartarea pielii, fara cap, picioare si fara organe interne.

470 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail