Articol

CTP: „Nu s-a intalnit cu niciun oficial american de rang inalt, nu a fost invitata de niciun oficial american de rang inalt”

Cristian Tudor Popescu a vorbit, in cadrul unei emisiuni Tv, despre vizita Vioricai Dancila in SUA, dar si despre scandalul din ultimele zile in ceea ce o priveste pe Rovana Plumb.

„Nu i-a adresat nimeni nicio întrebare, nu cred ca a existat vreo curiozitate din partea vreunui cetatean al acestei tari in legatura cu ce a facut doamna Viorica Dancila in vizita ei privata in America. A fost o vizita privata… Nu s-a intalnit cu niciun oficial american de rang inalt, nu a fost invitata de niciun oficial american de rang inalt. A semnat cu Banca Mondiala nu stiu ce contract pe care putea sa il semneze la Bucuresti. Si nici nu era nevoie sa semneze premierul un astfel de contract, pentru asigurari de sanatate, am inteles.

Iar faptul ca s-a intalnit cu romani din diaspora, din America… Pai asta ce altceva este decat campanie electorala? In vreme ce doamna ne spune ca spre deosebire de prezidentiabilii Iohannis si Barna – dansa nu e prezidentiabil? – a fost in vizita de lucru.

Nu a fost in nicio vizita de lucru. Exista niste categorisiri foarte clare ale vizitelor la asemenea nivel – premier, presedinte, sef de stat inter-tari. Dansa nu a fost intr-o vizita de lucru. Vizita de lucru este altceva. Presupune intalniri cu oficialitati, o agenda clara stabilita cu luni inainte. A fost vizita personala a doamnei Dancila pe care – ce sa vezi? -, s-a gandit ea sa o faca ea acum, in campania electorala.

Dupa ce s-a prezentat ca o tehnocrata care se duce acolo sa rezolve probleme in folosul romanilor… Ea „nu face campanie electorala”, cum fac Iohannis si Barna, dupa care au urmat zece minute de infierare a lui Iohannis. Pai, ori e tehnocrata, ori e constructiva, ori face lucruri in folosul romanilor, ori se apuca sa denigreze electoral? Ca asta fac cu totii… Bineinteles, il face iresponsabil pe Iohannis, asta vine din retorica de campanie.

Ce ma uimeste… ma rog, n-ar trebui, dar totusi… Adica, doamna Dancila, presedintele Partidului Social Democrat, nu simte nevoia sa spuna un cuvant despre doua cifre – 800.000 de lei si 170.000 de euro. Ne spune ca doamna Plumb a fost „faultata” la nivel european. Va dati seama ce a spus doamna Dancila in seara asta? A pronuntat cuvantul „nationala” – legislatia noastra „nationala”. In sensul ca „legislatia noastra nationala” este rationala, in vreme ce legislatia celor de la Bruxelles este irationala.

Este aberanta. Asta este pozitia premierului Romaniei, acum, fata de Uniunea Europeana. Premierul Romaniei NU este de acord cu legislatia europeana in raport cu legislatia „nationala”, desi Romania este parte a UE. Nu doar ca nu este de acord, ci insulta pur si simplu legislatia europeana, Romania fiind parte a tuturor tratatelor.

Dar – dincolo de toata aceasta aparare care aduce Romaniei noi pagube de imagine grave, dupa astfel de vorbe adresate Bruxelles-ului -, cum este posibil sa nu vorbesti de asa ceva?

Oamenii astia de la care asteapta sa-i dea votul – se imprumuta multi din poporul PSD – sunt oameni saraci si cu venituri medii, mici… nu sunt bogatasi. Oamenii astia imprumuta o suta de lei ca nu le mai ajunge sa plateasca intretinerea, imprumuta o suta de lei pana la salariu. Multi, foarte multi dintre ei… nu mai vorbesc de pensionari. Multi care voteaza PSD. Cum suna astfel de cifre pe care le-a adus in ochii publicului „cazul Rovana Plumb” la Bruxelles?

Cata vreme era la Bucuresti nu am auzit de lucrurile astea. Acum le-am auzit. Adica, pronunta Rovana Plumb, pronunta cuvantul „solidaritate”. „Am primit 170.000 de «euroi», din solidaritate, asa… de la o vecina, de la un om bun”.

„Solidaritate”. De cate ori a rostit cuvantul „solidaritate” PSD-ul? „Taxa de solidaritate”, „taxa pe lacomie”, care tot o taxa de solidaritate era cu cei defavorizati, nu? „Sa luam de la bogati sa dam la saraci”. „Taxa de solidaritate”. De atatea ori au rostit asta … Uite, ca acum o avem pe „defavorizata” Rovana Plumb care a luat si ea 170.000 de euro, de la o persoana, „taxa de solidaritate”. Iar 800.000 de lei, va dati seama? Deci oamenii astia, cei mai multi dintre ei nici nu pot sa conceapa o asemenea suma. Cum sa imprumuti 800.000 de lei? Asa ceva nu exista pentru 90 la suta din poporul PSD-ist. Le-ar trebui vieti de vieti si generatii de generatii ca sa plateasca o astfel de suma. Si social-democrata, fruntasa PSD Rovana Plumb, cu aprobarea entuziasta a doamnei Dancila, ne vorbeste de 800.000 de lei, cum as vorbi eu de 800 de lei.

Asta este ce ma uluieste la doamna Dancila, ca nu realizeaza ce se intampla in capul oamenilor de la care asteapta votul in fata acestor cifre devoalate de „scandalul Rovana Plumb”.”, a vorbit Cristian Tudor Popescu.

 

1406 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail