Articol

Cum va arata scoala de la toamna

Cum va arata scoala de la toamna

 

Scoala va arata altfel din toamna. Potrivit https://www.ecomunicate.ro/presa/educatie/ se vor lua mai multe masuri pentru a se incerca protejarea elevilor. Mai mult de atat scoala se va putea desfasura din toamna in regim hibrid. Mai exact, sistemul clasic va fi completat de invatamantul online. Cea mai buna modalitate de studiu este ca o parte dintre elevi sa mearga la scoala iar o parte din ei sa continue cursurile in sistem online urmand sa se faca rocada dupa o perioada.

   Vicepremierul Raluca Turcan face noi declaratii in acest sens

“Ne dorim școala în condiții normale, însă suntem pregătiți și cu măsuri pentru școala în condiții dificile.

Avem planuri de măsuri propuse de asociația părinților, de la Ministerul Educației și de la INSP.

Toate planurile vor fi puse cap la cap și vor urmări – dacă vom ajunge să avem învățământ online, acoperirea învățământului online să fie mai mare – acoperire teritorială și existența de tehnologie, să existe conținut online, calitatea predării mai bună, pregătirea profesorilor pentru această predare, să fie pregătită infrastructura școlară care să permită reducerea numărului de elevi. Este o problemă uriașă în mediul urban, unde e o aglomerare foarte mare. Clasele au în jur de 32, 36 de elevi. Cererea e foarte mare pentru un loc la grădiniță și aici se face o analiză temeinică.

Un sistem hibrid – 50% școală fizică 50% școală online – a apărut ca propunere din partea instituțiilor educaționale, al asociațiilor de părinți, dar un sistem hibrid presupune ca și zonele dezavantajate să fie acoperire cu net, să existe tehnologie și profesorii să știe să predea, copiii să fie sprijiniți de părinți” a mentionat aceasta.

In cazul in care numarul cazurilor de infectari cu coronavirus va creste elevii vor incepe scoala pe internet. Pe toata durata pendemiei, profesorii si-au dat tot interesul pentru a pastra viu interesul elevilor pentru scoala. Un profesor de limba si literatura romana din comuna Tibana a reusit sa convinga ministerul Educatiei sa trimita 100 de laptopuri liceului tehnologic din acea localitate.

1285 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail