Enel vinde o termocentrala in Rusia si obtine 323 milioane de dolari

Enel Rusia, subsidiara Enel SpA (cea mai mare companie de utilitati din Europa), anunta acceptul board-ului de a vinde termocentrala Reftinskaya GRES catre Kuzbassenergo, detinuta de Siberian Generating Company (SUEK), cu o valoare de tranzactie de aproximativ 21 miliarde de ruble (323 milioane de dolari), informeaza agentia Reuters.

Avand o capacitate de 3,8 gigawati, Reftinskaya constituie cea mai importanta termocentrala a Enel in Rusia, care din 2016 doreste vanzarea ei.

Pana la finalizarea tranzactiei, aceasta trebuie sa primeasca aprobarea board-ului, in 22 iulie fiind programata o intalnire extraordinara, care ar putea ajusta pretul de vanzare al termocentralei cu pana la 5%, potrivit Enel Rusia.

“Vanzarea Reftinskaya GRES este in linie cu strategia globala de crestere a grupului Enel ce vizeaza concentrarea pe un model de afaceri mai sustenabil”, se spune in comunicatul separat al firmei mama.

Compania Enel detine in Romania 78% la E-Distributie Muntenia si Enel Energie Muntenia, precum si 51% la E-Distributie Banat, E-Distributie Dobrogea si Enel Energie, iar la Enel Romania 100%. Aceste companii realizeaza gestiunea unei retele de 128.000 de kilometri, prin care se distribuie circa 15 TWh/an ( cu o cota de piata de 34%), vanzand aproximativ 10 TWh/an catre aproximativ trei milioane de clienti.

1299 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail