Grupul francez Thales a investit intr-un centru de cercetare din Bucuresti pentru industria de aparare, inginerie aerospatiala sau securitate cibernetica.
„Vor fi oameni care intr-adevar vor proiecta sisteme foarte complexe, sisteme informatice care nu inseamna numai software. Pornind de la sonare, radare, ajungand pana la sateliti, comunicatii intre terestru si satelit. Asa cum spuneam, cybersecurity este foarte important pentru zilele noastre. As putea spune ca the sky is the limit.”, a declarat directorul adjunct Thales Romania, Mihail Costache.
Astfel, inginerii au posibilitatea de a proiecta primul satelit al Armatei Romane.
„Acest satelit deja zboara, deci suntem pregatiti daca Ministerul Apararii decide sa colaboreze cu noi in acest proiect dificil. De asemenea, putem face expertizele chiar aici, in Romania.”, a mentionat directorul general Davis Esterhazy.
„Este un sistem IFF, identification friend or foe, sisteme care permit platformelor militare ale aliantei sa poata, in orice moment, sa cunoasca situatia din teren, cine este amic, cine este inamic, la ce altitudine este, ce tip de platforma este.”, a declarat Cristian Sfichi, director de departament.
Thales a incheiat un parteneriat cu Politehnica Bucuresti.
„E o bucurie atata timp cat tinem studentii, absolventii in Romania, sa dezvolte proiecte in Romania, cu atat mai mult foarte aproape de Universitatea noastra. Cererea de absolventi de Politehnica este una foarte, foarte mare. Anul trecut, am incheiat anul cu o oferta de 15.000 de locuri de munca la o generatie care nu depașeste 3.000 de absolventi.”, a declarat Mihnea Costoiu, rector al Universitatii Politehnice din Bucuresti.
Compania Thales furnizeaza servicii pentru armata romana, iar laserul de la Magurele este un produs al francezilor.
Leave a reply