Articol

MAE – Atentionare de calatorie pentru Gran Canaria

Din cauza riscului crescut de incendii de vegetatie in Insula Gran Canaria, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a trimis o atentionare de calatorie.

„Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care se afla, tranziteaza sau intentioneaza sa calatoreasca pe teritoriul Regatului Spaniei cu privire la incendiul in zona muntoasa din centrul insulei spaniole Gran Canaria, pe care autoritatile l-au incadrat ca o calamitate de nivelul 2, conform procedurilor de interventie in caz de urgenta.

In contextul extinderii incendiului, autoritatile au procedat deja la evacuarea a peste 1000 de persoane, iar anumite segmente de infrastructura si drumuri publice au fost inchise, fiind activata unitatea militara de urgenta si s-a cerut sprijin logistic Comunitatii Autonome Andalucia. Sunt afectate municipiile Artenara, Tejeda si Galdar.

Autoritatile au dislocat in zona efective militare si forte de protectie civila pentru a sprijini eforturile pompierilor pentru stingerea incendiilor.

Se recomanda cetatenilor romani sa evite deplasarile in zonele afectate, cu respectarea stricta a instructiunilor autoritatilor locale.

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei in Regatul Spaniei: +34917344004, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strinatate (CCSCR) si preluate de catre operatorii Call Center, in regim de permanenta.

In situatii cu caracter deosebit, cetatenii romani pot apela telefonul unic de urgenta “112” si pot solicita asistenta la Sectia consulara a Ambasadei Romaniei la Madrid, telefon: +34649656032.

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de Internet http://meteoalarm.eu/en_UK/0/0/ES-Spain.html, http://madrid.mae.ro, www.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia “Calatoreste in siguranta” (http:/www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.”, arata comunicatul de presa publicat de Agerpres.

1069 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail