Pestele este unul dintre cele mai recomandate alimente de catre specialistii in nutritie. Renumitul institut „American Heart Association” recomanda persoanelor cu risc de afectiuni cardiace consumul de peste gras de cel putin doua ori pe saptamana, pentru a stimula sanatatea inimii.
Dintre cele mai populare soiuri de peste face parte macroul, un aliment extrem de versatil din punct de vedere gastronomic. Extrem de delicios, dar si cu avantaje extraordinare asupra organismului, este renumitul macrou afumat din Delta Dunarii, o traditie pentru pescarii rusi lipoveni. Iata motivele pentru care este bine sa il consumi acum!
De ce sa consumi macrou afumat?
- Are un rol important in reducerea nivelului de colesterol
Specialistii in nutritie recomanda macroul in dieta zilnica, pentru scaderea nivelului de colesterol din sange si, implicit, pentru buna functionare a inimii. Exista studii relativ recente care arata ca macroul reduce nivelul de trigliceride si colesterol in doar doua saptamani. Cu alte cuvinte, beneficiile asupra sanatatii sunt la superlativ, fiind un motiv suficient pentru a creste consumul de peste mai ales in aceasta perioada.
- Are beneficii extraordinare in dieta: te ajuta sa scazi in greutate
Macroul preparat 100% natural este o sursa extraordinara de proteine si grasimi sanatoase. Odata ce consumi acest produs, vei putea constata diminuarea senzatiei de foame. Exista cercetatori care arata ca proteinele si grasimile din compozitia macroului scad nivelul hormonului ce declanseaza foamea, denumit ghrelin. De asemenea, este stimulata arderea de calorii de catre organism, lucru care te ajuta sa slabesti.
- Are o actiune antiinflamatorie
Nu intamplator macroul este denumit „medicament”. Fiind un peste uleios, este considerat un supliment alimentar pentru inlaturarea sau prevenirea durerilor. Persoanelor care sufera de poliartrita reumatoida le este recomandat consumul de macrou de catre medicii specialisti, conform unei diete personalizate. Atentie! Este recomandat macroul neprocesat chimic, fara conservanti si aditivi alimentari: 100% natural.
- Are efecte pozitive asupra oaselor
Pentru ca este bogat in vitamina D, macroul intareste oasele prin metabolizarea fosforului si a calciului. Asadar, acest peste este responsabil pentru oase mai puternice si o stare de bine extraordinara. Mai mult de jumatate din populatia de pe glob sufera de un deficit de vitamina D, motiv pentru care consumul de peste, inclusiv macrou, este din ce in ce mai recomandat de catre expertii in nutritie si medicina generala.
- Are impact asupra starii de spirit: reduce simptomele depresiei
Macroul preparat natural este o sursa inepuizabila de Omega-3. Aceasta grasime sanatoasa are un impact semnificativ asupra depresiei, diminuand simptomele acute ale acestei afectiuni. Exista un studiu recent, publicat in revista americana CNS Neuroscience & Therapeutics, ce arata ca Omega-3 a redus simptomele cu pana la 50% a persoanelor depresive. Iata un alt motiv pentru care merita sa consumi acest tip de peste.
Macrou afumat la rece in Delta Dunarii: o delicatesa
Daca vrei sa te bucuri de toate beneficiile asupra organismului tau pe care ti-l poate oferi consumul de peste, iti recomandam renumitul macrou afumat la rece in Delta Dunarii.
Il comercializeaza Deltaica.ro, in vid, si este 100% bio, capturat si preparat conform traditiei. Pestele este prins la plasa, cu punga si traul, si respecta traditia veche a rusilor lipoveni. Gustul acestor produse naturale din peste este inegalabil. Se recomanda pastrarea lui intre 2 si 8 grade Celsius, si consumul in maxim 48 de ore de la deschiderea ambalajului.
Leave a reply