Lumina Harica de la Ierusalim va ajunge si in 2019 la Suceava prin transport aerian

Seful administratiei judetene Suceava a anuntat miercuri, 17 aprilie, ca si anul acesta Sfanta Lumina de Pasti va fi adusa la Suceava, anunta Agerpress. Decizia a fost luata dupa intalnitea pe care presedintele Consiliului Judetean, Gheorghe Flutur, a avut-o cu IPS Pimen referitor la aducerea pe cale aeriana a  Luminii Harice pe aeroportul “Stefan cel Mare” din Suceava.

„Si in acest an Lumina Sfanta va fi adusa la Suceava, pe Aeroportul Stefan cel Mare. Va fi o delegatie de la Arhiepiscopie, formata dintr-un preot si un mirean, care va pleca cu un avion privat la Bucuresti”, a spus Presedintele judetean Gheorghe Flutur.

Acesta a adaugat ca va fi organizat si un concert cu acest prilej, la Muzeul Satului Bucovinean, unde vor fi interpretate cantece religioase pascale, un concert marca Ovidiu Lipan Tandarica, iar participantii vor avea ocazia de a lua parte si la un concurs de ciocnit oua de Pasti. „Vor fi cantece religioase, concurs de ciocnit oua, tocasii Bucovinei vor fi parte a unui concert extraordinar sustinut de Ovidiu Lipan Tandarica, un concert de toaca si clopotele Bucovinei. Am transmis pensiunilor sa includa în programul lor aceste evenimente, sa organizeze participarea turistilor.”, a adaugat Gheorghe Flutur.

249 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail