Reinscrierea copiilor la gradinita se reia pe 5 mai

Reinscrierea copiilor la gradinita se reia luni, 5 mai, urmand ca inscrierile sa inceapa din data de 21 mai, potrivit Ministerului Educatiei Nationale

Orarul referitor la reinscrieri/inscrieri urmeaza sa fie stabilit individual de catre unitatile de invatamant, acesta trebuind sa fie afisat in loc vizibil in cadrul fiecarei gradinite, pentru informarea parintilor si a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acestora si pe website-urile inspectoratelor scolare.  

Dupa finalizarea procesului de reinscriere, ocuparea locurilor libere se va face, de regula, in ordinea descrescatoare de varsta, de la grupa mare la cea mica.

In situatia in care numarul cererilor de inscriere intr-o unitate de invatamant este mai mare decat numarul locurilor disponibile, se vor aplica in mod succesiv criterii generale si specifice de departajare,criterii de departajare generale şi criterii de departajare specifice.

„Criteriile generale de departajare sunt urmatoarele: existenta unui document care dovedeste ca un copil este orfan de ambii parinti (situatia copilului care provine de la o casa de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimileaza situatiei copilului orfan de ambii parinti); existenta unui document care dovedeste ca este orfan de un singur parinte; existenta unui frate/a unei surori inmatriculat/inmatriculate in unitatea de invatamant respectiva; existenta unui certificat medical de incadrare in grad de handicap a copilulu”, precizeaza MEN.

Criteriile specifice de departajare sunt elaborate de fiecare unitate de invatamant prescolar, aprobate de Consiliul de administratie al acesteia si avizate de Inspectoratul Scolar Judetean/al municipiului Bucuresti pana la data de 18 mai, nu pot fi discriminatorii si nu pot include liste de preinscrieri.

Pentru criteriile specifice stabilite, fiecare unitate de invatamant urmeaza sa precizeze care sunt documentele doveditoare ce trebuie depuse la momentul cpmpletatii/ validarii cererii-tip de inscriere.

Criteriile specifice de departajare vor fi aplicate doar după epuizarea criteriilor generale.

554 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail