Articol

37% dintre firmele din piata romaneasca si-au redus activitatea si 23% au inchis

37% dintre firmele din piata romaneasca si-au redus activitatea si 23% au inchis

 

Firmele din Romania sunt afectate de coronavirus mai mult decat ne-am astepta. Peste 280.000 de firme se afla in acest moment in risc mare de insolventa.

Companiile din tara nostra trec printr-un moment greu, 40% din ele si-au continuat activitatea, 37% si-au redus activitatea si 23% au inchis.

   Descopera mai multe despre cum afecteaza coronavirusul afacerile

Riscul de insolventa este destul de mare pentru foarte multe companii. Studiu realizat din Termene.ro a dezvaluit ca riscul de insolventa este mediul pentru 27.000 de firme, scazut pentru 146.000 de firme si redus pentru 223.000 de firme.

“Planurile de business, bugetele de venituri și cheltuieli și cash-flow-ul companiilor din România sunt într-o continuă schimbare de la o zi la altă și deciziile noastre, manageri și antreprenori, sunt foarte importante în contextul instituirii stării de urgență în România cu privire la pandemia de Covid-19. Discut zilnic cu zeci de antreprenori și manageri, iar colegii mei din echipa Termene.ro iau feedback constant de la sute de companii. Este alarmant că cel puțin jumătate dintre firmele active au activitatea redusă sau suspendată din cauza blocajului economic generat de răspândirea virusului Covid-19”, a declarat Adrian Dragomir, co-fondator Termene.ro.

In cazul in care aceasta pandemie se va extinde si marile companii vor fi afectate. Se va instaura o criza generala deoarece activitatea marilor companii nu este deloc una buna. Numarul salariatilor aflati in concediu fara plata va creste. Foarte multi antreprenori nu stiu daca firmele lor vor supravietui acestei crize deja instaurate.

Cu toate astea exista si anumite companii care isi continua activitatea intr-un ritm normal si care nu par a fi afectate de ceea ce se petrece in jurul lor.

Covid-19 continua sa se extinda si numarul imbolnavirilor cresc de la o zi la alta la fel ca si numarul persoanelor decedate. Pentru mai multe stiri din domeniul economic te invit sa accesezi https://www.6pm.ro/ultimele-stiri/economie/afaceri/.

1292 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail