INS: crestere de 7,2% a cifrei de afaceri la comertul cu amanuntul in primele cinci luni ale anului

Fata de perioada 1 ianuarie-31 mai 2018, volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul, exceptand comertul din domeniul auto-moto, a crescut cu 7,2% in primele cinci luni ale anului curent, atat ca serie bruta si ajustata la numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, se arata in datele publicate joi de Institutul National de Statistica (INS).

In primele cinci luni ale lui 2019, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a crescut prin comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut cu 7,2%, datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+10,1%), al comertului cu carburanti (6,6%), si al vanzarilor de alimente, bauturi si tutun (4,8%).

Potrivit datelor publicate de INS, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (exceptand piata auto-moto), serie bruta, in mai 2019, in comparatie cu luna anterioara, a crescut in total cu 0,7%, multumita cresterilor la vanzarea de produse nealimentare (+4,5%) si din comertul cu amanuntul al carburantilor auto (+2,4%). Pe de alta parte, vanzarile produselor alimentare, bauturi si tutun au inregistrat o scadere de 4,1%.

1214 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail