Articol

Afla care sunt beneficiile unui consult realizat de un specialist logoped Bragadiru

Persoanele care se confrunta cu tulburari de vorbire sau probleme de omunicare, pot gasi un sprijin important in serviciile de logopedie.

Pentru o abordare utila, care tratateaza o gama larga de probleme, poti apela la specialistul logoped Bragadiru.

Cum te poate ajuta un specialist logoped Bragadiru

De multe ori, problemele de vorbire au legatura cu fiziologia gatului. Astfel, se poate ca la baza sa fie o problema de deglutitie. Pe de alta parte, mai ales la persoanele in varsta, problemele de vorbire pot rezulta din afectiuni grave de sanatate, cum sunt accidentul vascular cerebral, leziunile traumatice ale creierului sau pierderea auzului.

La copii, un specialist logoped Bragadiru poate corecta sau ameliora tulburarile de vorbire sau intarzierea dezvoltarii abilitatilor lingvistice.

Serviciile oferite de specialist logoped Bragadiru nu se opresc la problemele legate de sanatate, ci includ si consultatii pentru persoanele care vor sa pronunte mai bine sau care vor sa elimine un anumit accent.

Daca esti parinte, trebuie sa stii ca este recomandata vizita la un specialist logoped Bragadiru imediat ce copilul incepe sa vorbeasca. In acest fel, se poate face o evaluare si o diagnosticare profesionista, care va preveni si trata tulburarile de vorbire, limbaj sau comunicare sociala. Aceste servicii oferite de un logoped Bragadiru nu sunt exclusiv pentru copii, ele pot fi destinate si adultilor.

Cand apar tulburarile de vorbire de care se ocupa un specialist logoped Bragadiru

La modul general, tulburarile de vorbire apar atunci cand o persoana nu poate pronunta corect sau fluent sunetele. De asemenea, reglarea volumului vocii sau a rezonantei acesteia, pot fi rezolvate prin tratament la un specialist logoped Bragadiru. De exemplu balbaiala este o afectiune care implica pronuntarea incorecta a cuvintelor, reprezantand o forma de disfluenta.

Pe de alta parte, tulburarile de limbaj se refera la dificultatea unor persoane de a  intelege ce spun ceilalti (limbaj receptiv) sau dificultati in impartasirea gandurilor, ideilor si sentimentelor (limbaj expresiv). Tulburarile de limbaj pot fi scrise sau vorbite si pot implica:

  • Forma: fonologie, morfologie, sintaxa
  • Continut: semantica
  • Utilizarea limbajului in moduri functionale si adecvate din punct de vedere social

 

Referitor la comunicarea sociala, tulburarilepotr aparea atunci cand persoanele au probleme cu utilizarea sociala a comunicarii verbale si nonverbale. Tulburarile potr include probleme cu:

  • Comunicarea in scopuri sociale, cum sunt comentarea, adresarea intrebarilor sau chiar salutarea
  • Vorbirea in moduri diferite pentru a se potrivi ascultatorului si contextului respectiv
  • Respectarea regulilor de conversatie si povestire.

Problemele de comunicare sociala sunt prezente la toate persoanele cu tulburare de spectru autist, dar pot aparea si la pacientii cu leziuni cerebrale traumatice.

Vorbirea este exprimarea gandurilor folosind sunetele articulate. O tulburare de vorbire este o problema ce nu ii permite unei persoane sa foloseasca cuvintele rostite, pentru a comunica cu ceilalti. Aceste tulburari de vorbire sunt cunoscute generic ca tulburari de comunicare.

Principalele servicii oferite de specialistul logoped Bragadiru sunt:

  • Reabilitarea auditiva pentru persoanele surde sau cu probleme de auz
  • Furnizarea unor sisteme alternative de comunicare, pentru pacientii care au tulburari severe de expresie si/sau de intelegere a limbajului. Sunt incluse aici afectiunile din spectrul autist precum si tulburarile neurologice progresive.
  • Servicii complete pentru persoanele care nu au tulburari de limbaj, vorbire sau deglutitie, dar care isi doresc sa comunice mai eficient.

Servicii oferite de un specialist logoped Bragadiru pentru afectiunile intalnite la copii

Copiii pot fi consultati de un specialist logoped Bragadiru inca de la varsta de 3 luni , cand se face o evaluare preliminara. Pe masura ce cresc, copiii pot participa la terapie logopedica individuala sau in cadrul unui grup, in functie de specificul tulburarii de care sufera.

Mai multe informatii despre serviciile oferite de un specialist logoped Bragadiru poti gasi pe site-ul www.onixoptim.ro.

 

759 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail