Articol

Eu pentru ce coroana pentru implant dentar optez? Vezi avantajele celor mai populare 3 tipuri de coroane

Un implant dentar nu se poate finaliza fara aplicarea coroanei, etapa finala a procedurii. Cele mai frecvent utilizate sunt: coroanele metalo-ceramice, coroanele integral ceramice, dar si coroanele realizate din zirconiu.

Fiecare dintre optiuni vine la pachet cu anumite avantaje specifice, iar alegerea nu trebuie sa tina cont numai de buget. Nu te-ai hotarat ce coroana implant dentar ar fi bine sa alegi? Te ajutam noi, cu toate informatiile de care trebuie sa tii cont, atunci cand decizi sa optezi pentru o anumita varianta. Iata!

 

  1. Coroana metalo-ceramica. Puncte forte: pretul accesibil si rezistenta sporita in masticatie

Coloana metalo-ceramica utilizata in implant dentar nu este foarte diferita de coroana de acelasi tip fixata pe dintele natural. Ambele au aceleasi proprietati, variind doar metoda de fixare a coroanei pe bont, metoda de amprentare si de fabricatie, adica detaliile tehnice care nu conteaza atat de mult pentru un pacient. Ce trebuie sa retii este ca o coroana metalo-ceramica se va fixa pe implant prin intermediul unor bonturi metalice. Acestea pot fi standard, realizate din titan (varianta mai ieftina) sau personalizate, realizate prin frezare si tehnologii noi (varianta mai scumpa). Cele mai mari avantaje ale coroanei metalo-ceramice raman, in continuare, pretul accesibil si rezistenta sporita in masticatie. Nu afecteaza cavitatea bucala, are o calitate estetica acceptabila si este o solutie recomandata frecvent de medicii stomatologi.

 

  1. Coroana din zirconiu. Puncte forte: proprietatile estetice ridicate si rezistenta mai mare

Coroana din zirconiu este populara pentru ca se adapteaza perfect la smaltul natural al dintilor. Implantul va semana foarte mult cu dintii naturali, din toate punctele de vedere. Si aici exista variate optiuni: coroane din zirconiu ancorate pe bonturi realizate in totalitate din zirconiu sau dintr-o combinatie de metal si zirconiu (acesta fiind un bont hibrid). Din punct de vedere al culorii si al transparentei, coroana din zirconiu pentru implantul dentar castiga toate punctele. Proprietatile estetice ridicate sunt avantaje pe care nu le poti neglija, daca implantul se face intr-o zona vizibila, in timpul vorbirii. Coroanele concepute din zirconiu nu irita mucoasa bucala, nu provoaca reactii alergice si se remarca prin rezistenta extrem de ridicata la uzura. Din aceste motive, medicii le recomanda mai des, in ciuda costurilor mai mari.

 

  1. Coroana integral ceramica. Puncte forte: sunt biocompatibile si seamana cu dintii naturali

Coroana integral ceramica este recomandata in special pentru implanturile pe dintii anteriori. Se remarca prin faptul ca sunt biocompatibile, adica nu prezinta efecte negative asupra tesuturilor moi ale cavitatii bucale. Nu provoaca reactii alergice si arata ca dintii naturali. Pentru ca aceste coroane au o transparenta mai mare, medicii folosesc bonturi din ceramica sau din zirconiu pentru a le monta. Metoda de injectare cu modelare computerizata permite, astazi, medicilor sa fixeze coroana dentara conceputa integral din ceramica in orice zona. Aceasta optiune este una echilibrata, care – si din punct de vedere a pretului – se plaseaza ca o solutie de mijloc intre coroana metalo-ceramica si coroana din zirconiu. Alege cu atentie, consultandu-te cu medicul stomatolog despre toate optiunile fezabile pentru cazul tau personalizat.

 

Cauti un medic ortodont? Alege clinica Familydent.ro, unde gasesti medici foarte pregatiti

Instruiti in medii academice de renume, atat din Romania, cat si din afara granitelor, medicii stomatologi de la https://familydent.ro/ sunt expertii pe care i-ai cautat dintotdeauna. Alege un medic ortodont din aceasta echipa si te vei bucura de profesionalism pana la cel mai inalt nivel, solutii de ultima generatie, un plan de tratament realizat complet, dar si o abordare calda si prietenoasa, care te va face sa te simti in siguranta.

 

645 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail