Articol

Cele 5 indicii care iti semnaleaza faptul ca trebuie sa faci urgent o audiograma

Problemele auditive impacteaza un procent semnificativ din populatia Romaniei, si apar cel mai frecvent in urma expunerii la sunete de inalta intensitate pe termen lung, dar si odata cu inaintarea in varsta.

De asemenea, exista cazuri cand pierderile de auz se resimt odata cu instalarea altor boli (cum ar fi diabetul) sau in urma unor accidente grave. Ingerarea unor medicamente cu risc crescut de complicatii poate fi o alta cauza a pierderilor de auz. Exista cateva indicii care iti semnaleaza faptul ca ai nevoie de o audiograma, adica de un control amanuntit care identifica gradul si tipul de pierdere a auzului. O astfel de analiza nu dureaza mai mult decat 15 minute si este un proces nedureros, neinvaziv, care nu produce disconfort.

 

Auzi ca se vorbeste, dar nu intelegi exact care sunt cuvintele rostite

Daca ti se intampla sa nu poti descifra in totalitate mesajul care iti este comunicat prin sunete, si te folosesti de mimica pentru a intelege ce trebuia sa auzi, atunci e timpul sa cauti un specialist. In cazuri frecvente, aceste simptome sunt ignorate pe seama neatentiei sau a conextului. Zgomotul de fundal, vocea scazuta a vorbitorului sau oboseala – sunt motivele des invocate pentru a scuza deficienta de auz.

Ai tendinta de a da televizorul la volum maxim

Cei din jur iti fac mereu observatii pentru volumul maxim al televizorului, si nu intelegi de ce este deranjant pentru ei. Oricat de multe remarci primesti, ai tendinta sa urmaresti emisiunea ta preferata la un volum ridicat, pentru ca altfel nu intelegi ceea ce se discuta. Ai senzatia ca la fel se aude sunetul pentru toata lumea si esti stanjenit de reactiile celor care locuiesc impreuna cu tine. Este cazul sa consulti un specialist.

Ti se intampla ca telefonul sa sune langa tine, dar sa nu il auzi

Unul dintre cele mai comune semnale care indica nevoia unei proteze auditive este acesta: multi dintre copii sau nepoti au sesizat faptul ca parintii sau bunicii lor nu mai raspund la telefon, pentru ca nu il aud. Astfel, au luat decizia de a-i duce la medic sau la un specialist in protezare auditiva, pentru a efectua o analiza completa. De cele mai multe ori, un aparat auditiv modern, conectat la telefon, a rezolvat situatia.

Ti se intampla sa nu auzi soneria de la usa

Tot din aceeasi categorie face parte si acest semnal destul de evident pentru o deteriorare a auzului. Daca ti s-a intamplat, chiar si de putine ori, sa nu auzi soneria de la usa – fara sa existe niciun factor perturbator, atunci e timpul sa iei toate masurile pentru a diagnostica severitatea pierderii auzului. Daca ignori aceste semnale, este foarte probabil ca ele sa degenereze in situatii complexe, uneori ireversibile sau fara solutii.

Nu intelegi cuvintele, atunci cand se vorbeste in soapta

Imposibilitatea de a intelege vorbitul in soapta poate genera probleme sociale. Tendinta de izolare este cauzata de aceste dificultati in comunicare si poate avea efecte negative pe termen lung. Este un semn cat se poate de evident sa te lasi consultat de un specialist, care iti poate reda capacitatea de a te bucura din plin de viata si de comunitate, printr-un diagnostic coerent si un aparat auditiv corect ales.

 

Mergi la Wesound.ro: in 15 minute iti faci audiograma gratuita

Unul dintre cele mai mari centre de protezare auditiva din tara, Wesound.ro, iti ofera in o audiograma gratuita si o varietate de aparate auditive la pret foarte accesibil.

 

Date de contact:

Telefon/Fax: 031 425 2726

E-mail: office@wesound.ro

 

 

 

 

1361 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail