Premiera, dupa mai bine de 100 de ani: Marea Britanie a produs timp de o saptamana energie fara sa utilizeze carbune

Marea Britanie a produs in ultima saptmana energie electrica fara sa utilizeze carbune, o premiera dupa mai bine de 100 de ani de la Revolutia Industriala, au anuntat miercuri reprezentantii companiei administratoare a retelei nationale de electricitate, a anuntat AFP.

Compania ESO a facut anuntul miercuri, incheind astfel o saptamana de productie de energie electrica fara a utliza carbune in acest proces. Cea din urma centrala care utiliza combustibil fosil fiind deconectata de la retea cu sapte zile in urma.

“Tot mai multe energii regenerabile alimenteaza sistemul nostru, iar astfel de serii fara carbune, precum aceasta, vor deveni o moneda curenta”, a declarat directorul ESO, Fintan Slye. “Pana in 2025, vom putea sa exploatam toata reteaua de electricitate a Marii Britanii fara carbune” intr-o maniera perena”, a adaugat Slye. In 2018, carbunele, care are o cota de piata in continua scadere, a constituit numai 6% din productia de energie electrica in Marea Britanie in 2018, potrivit statisticilor oficiale. Gazul natural a reprezentat in schimb 43,9 % din productia totala de electricitate.

601 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail