Cea de-a doua editie “Recycle Mit!”- Environ și AHK România donează contravaloarea deșeurilor electrice în numele companiilor care reciclează

In perioada 5 martie-30 octombrie 2019 Asociatia Environ si Camera de Comert si Industrie Romano-Germana, alaturi de Asociatia Sistemul National de Reciclare a Bateriilor desfasoara cea de-a doua editie a campaniei de responsabilitate sociala “Recycle Mit!- Provocare la reciclare!”, proiect social ce urmareste cresterea cantitatii colectate de la companii  de deseuri electrice si baterii uzate.


Programul este conceput drept o provocare care se adreseaza mediului de afaceri, pentru a lua parte la un program complet de responsabilitate sociala, care abordeaza cele doua teme fundamentale ale conceptului de CSR: atentia la mediu si implicarea la nivel social prin sustinerea unei cauza civice. Participantii la acest program vor avea ocazia sa implementeze un sistem functional pentru colectarea si reciclarea deseurilor de echipamente electronice si electrice, precum si a bateriilor si acumulatorilor uzati, aducand astfel o contributie la reducerea impactului negativ adus de poluarea cu metale grele si alte substante periculoase. La capatul proiectului, deseurile care vor fi colectate se vor transforma intr-o donatie spre o asociatie cu caracter umanitar, care sprijina copii proveniti din medii defavorizate.


„Anul acesta ne dorim să dublăm faptele bune pe care companiile le fac atunci când reciclează susținând o cauză socială. Am ales să schimbăm un pic abordarea inițială și să înlocuim conceptul de recompensare directă a celui care reciclează, redirecționând premiul către un beneficiar cu o nevoie reală. Motivația și satisfacția  participanților vin acum din oportunitatea extraordinară pe care le-o oferim de a genera prin gestul lor un impact pozitiv în societate. Credem cu tărie că este o măsură prin care dezvoltăm componenta de responsabilitate socială a organizațiilor, iar împreună facem demersuri pentru a construi o comunitate de business sensibilă la temele de mediu și la problemele persoanelor vulnerabile,” – Roxana Puia, PR Manager Asociația Environ. Campania

Proiectul este adresat firmelor membre AHK Romania si propune sa inlesneasca implicarea companiilor in actiuni cu impact asupra mediului inconjurator, si cu beneficii la nivelul comunitatii in care activeaza. Participantii care se vor inscrie online la www.econet-romania.com sau la econet@environ.ro urmeaza sa primeaasca recipiente speciale pentru a colecta in moid selectiv deseurile electrice si bateriile uzate.

„Pentru noi “Recycle Mit” este modul nostru de a arăta că ne pasă, că ne implicăm și că încercăm cu toate mijloacele pe care le avem să sprijinim și să încurajăm cele peste 600 de companii membre ale Camerei să contribuie efectiv și eficient la un mediu mai curat în țara în care angajații lor muncesc și trăiesc”, a declarat  Sebastian Metz, Director General si Membru în Consiliul Director – AHK România. 

Regulamentul campaniei, formularul de înscriere și alte detalii sunt disponibile pe www.reciclamimpreuna .ro și www.econet-romania.com

Asociatia Environ reprezinta o organizatie colectiva, non-guvernamentala si non-profit, care instituie la nivel natioal principiul european al responsabilitatii extinse a producatorului in domeniul deseurilor si al echipamentelor electronice si electrie. Asociatia Environ promoveaza in mod activ de mai bine de 12 ani notiuni de colectare selectiva,  de reciclare si economie circulara la nivelul Romaniei.

Camera de Comert si Industrie Romano-Germana este reprenentata oficiala a economiei germane in Romania si cea mai importanta Camera de Comert bilaterala din tara. AHK Romania s-a infiinta in anul 2002 si in prezent are pest 600 de firme intre membrii sai, aducand sustinere companiilor germane la intrarea lor pe piata romaneasca si actionand ca un partener competent pentru companiile romanesti care sunt interesate de oportunitatile pietei germane.

435 views

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail